API مخفف application programming interface (رابط برنامهنویسی نرمافزار) واسطهای است بین یک کتابخانه با برنامههایی که از آن کتابخانه تقاضای سرویس میکنند.
به صورت ساده و قابل فهم، API ها مثل function هایی هستند که در یک سرور (یا سیستم عامل) وجود دارد و یک برنامه نویس در برنامه خود میتواند آنها را فراخوانی و استفاده کند بدون اینکه به سورس و نحوه عملکرد آن دسترسی داشته باشد.
به عنوان مثال ویندوز یک سیستم عامل کدبسته (غیر اپن سورس) است اما مایکروسافت برای ویندوز، APIهایی قرار داده است که با استفاده از آنها، برنامهنویسان میتوانند از قابلیتها و سرویسهای سیستمعامل ویندوز در توسعه و نوشتن برنامههای کاربردی خود استفاده کنند.
معرفی چند نمونه API
در این مطلب میتوانید 15 تا از API های ساده تا پیشرفته تحت وب را ببینید و از آن استفاده کنید. یکی از جذابترین API های معرفی شده در این لیست برای من API مربوط به تبدیل فایل بود که به کمک آن میتوانید هر نوع فایل (صوتی/تصویری/متنی/...) را به نوع دیگر تبدیل کنید!
مثلا میتوانید یک فایل wma یا wav را به mp3 تبدیل کنید یا یک فیلم avi را به mp4 :)
یا میتوانید یک فایل word تحویل بدهید و یک فایل txt تحویل بگیرید و ...
آپدیت: امروز سایت Encoding.com را دیدم که در پلن رایگان خود نیز امکانات خوبی برای تبدیل فایلهای صوتی و تصویری به صورت آنلاین توسط صفحه وب و همچنین API فراهم آورده است که برای سایتهای حاوی صوت و تصویر عالی است.
API های سرویس آپلود فایل: به شخصه از این API ها زیاد استفاده کردهام. خصوصا برای تهیه بکآپ اتوماتیک آنلاین.
بسیاری از سرویسهای اشتراک فایل یا آپلودسنترهای معتبر، دارای یک رابط برنامه نویسی API برای developper ها هستند که به برنامه نویس امکان میدهد به سادگی فایلهای موردنظرش را در آن سرویس آپلود کند. از جمله آنها میتوان به filecloud.io و ge.tt و ... اشاره کرد.
ناگفته نماند که برخی از اینگونه سایتها، امکان آپلود از طریق ftp را نیز در اختیار کاربر قرار میدهند که کار را بسیار سادهتر میکند .از جمله این سایتها نیز میتوان uploading.com و archive.org را نام برد.